Vols saber més del projecte?
Vols sumar-t’hi però no saps com?
Vols compartir les teves idees amb nosaltres?
Contacta amb nosaltres i et proporcionarem més informació del projecte i com formar-ne part
Preguntes freqüents
Impulsors Code Club
Els Code Club s’ubiquen en centres educatius que posen a disposició els seus espais per a dur a terme les activitats en horari extraescolar. Poden ser impulsats per les mateixes escoles, entitat que hi treballin o bé per ajuntaments. L’impuls del programa per part de l’ajuntament permet articular el programa en diferents escoles, integrant-lo en el pla d’oportunitats educatives fora d’horari escolar i generant sinèrgies amb altres iniciatives i recusos del municipi.
Les activitats de Code Club estan dirigides a infants de 4t, 5è i 6è de primària, què hi assisteixen en horari no lectiu. Prioritzem que hi participin aquells infants que poden tenir dificultats per accedir a activitats extraescolars tecnològiques i les noies, per tal de combatre barreres econòmiques i de gènere.
Oferim un itinerari inicial guiat de 32h que treballa les principals competències del marc DigComp 2.2. i permet als infants familiaritzar-se amb els llenguatges de programació mitjançant programari com Scratch. Aquest itinerari està pensat per explorar les diferents possibilitats que permet la programació, experimentar lliurement i ser capaç d’idear i programar les seves pròpies creacions. El podeu consultar a l’apartat Recursos.
Cada alumne pot participar en una sola edició de l’itinerari de 32h. Això implica que en una mateixa escola hi haurà un grup d’infants que participarà de Code Club de setembre a gener i un altre grup d’infants diferent de febrer a juny.
Gràcies al finançament Next Generation del programa CODI del Ministerio de Juventud e Infancia el programa té garantida la continuïtat fins desembre de 2025.
Code Club és un projecte d’equitat digital que busca reduir les desigualtats educatives i per això es dirigeix principalment a alumnat en situació de vulnerabilitat que sovint es concentra en escoles de màxima complexitat, però no és una condició imprescindible per participar-hi.
Pots presentar la teva candidatura com a Ajuntament o escola a la Crida Oberta per tal d’optar a iniciar Code Club al setembre de 2024.
Si el nombre d’escoles interessades supera les places previstes, en farem una selecció segons criteris de representativitat territorial i característiques de l’alumnat entre d’altres.
Consulta aquí les bases i omple el formulari de candidatura.
Les escoles que acullen els Code Club posen a disposició un espai adequat per a la realització de l’activitat i cedeixen l’ús dels ordinadors i la connexió a internet per als infants en horari extraescolar. A més, la implicació de l’escola és necessària per fer arribar la proposta a l’alumnat i les famílies i fer-ne les inscripcions. Cada escola ha de designar una persona referent per al seguiment del projecte així com per contactar-hi durant l’activitat si fes falta.
Des de la Fundació Bofill es du a terme una campanya de crida de voluntariat i també s’estableixen convenis amb diferents universitats. Tot i així, la implicació dels municipis i escoles és clau per difondre la campanya i arribar als voluntaris de proximitat. La Fundació Bofill s’encarregarà de l’assignació dels voluntaris als centres educatius així com de l’assegurança i la formació necessària.